Bewuste momenten:
rituelen, ceremonies, reflectiemomenten en meditaties 

Als ergotherapeut met opleiding ACT, DGT en priesteressenschap heb ik ervaring en kennis in het begeleiden van meditaties, mindfulle momenten, reflectie, rituelen en ceremonies. In een gratis kennismakingsgesprek kunnen we samen bespreken waar jij een moment voor wenst te creëren. Afhankelijk van het soort moment zoeken we indien nodig een locatie.


Rituelen en ceremonies 

  • Wil je bewust stilstaan bij een belangrijk moment in je leven met een ritueel?
  • Voel je de nood om ruimte te geven aan de gevoelens en gedachten die daarbij naar boven komen, eventueel angsten loslaten?
  • Vind je het belangrijk om symboliek toe te voegen aan een belangrijke gebeurtenis in jouw leven?
  • Wil je een transformatie vieren, een overgang in je leven?

 

Rituelen, en bij uitbreiding ceremonies, kunnen een houvast bieden in zowel moeilijke als mooie periodes in je leven.

Of je nu blij bent dat je ontslag nam op een job of stil wil staan bij de nieuwe job die eraan komt en de onzekerheid die daarbij naar boven komt. Of je net een relatie beëindigde of nu eindelijk een nieuwe stap wil zetten in je relatie. Of je een nieuw huis kocht.en daar bewust wil intrekken of wil stilstaan bij de herinneringen in het oude huis. Of je als jongvolwassene het ouderlijk huis verlaat of als ouder een leeg nest vindt. Of je als individu een nieuwe start zoekt na je scheiding of samen met je ex-partner de periode op een mooie manier wil afsluiten. Of je als koppel bewust aan je kinderwens wil beginnen of net de pamperperiode bewust wil afsluiten. Maar ook als je je zwangerschap, baby, eerste verjaardag van je kindje, lentefeest of huwelijk(sverjaardag) op een symbolische manier wil vieren, kunnen we dat samen vormgeven.

In tijden waarin veel verandering gaande is en de tijd voorbij lijkt te vliegen, kunnen rituelen en symboliek helpen om stil te staan bij deze momenten en de gevoelens die daarbij komen ruimte te geven.


Individueel moment

  • Heb je nood aan een moment van rust?
  • Wil je verbinding maken met je gevoel, met jezelf, via een ander medium dan praten?
  • Hou jij van mediteren, maar lukt het jou niet om hiertoe te komen thuis?
  • Wil je even bewust aandacht schenken aan je droom doorvoelen, gedachten ordenen of angst loslaten?

 

Een individueel moment kan los staan van een belangrijk moment in je leven, maar kan je net als rituele momenten en ceremonies helpen om stil te staan, je gedachten en gevoelens ruimte te geven.

Misschien voel jij dat je nood hebt aan rust, maar lukt het jou niet met een cd-tje vol relaxatiemuziek. Of voel jij verdriet/kwaadheid/angst zitten, maar lukt het jou niet om dit te doorvoelen en los te laten, ondanks gesprekken bij een psycholoog. Misschien heb je eens nood aan alle twijfels rond een beslissing op een rijtje zetten.

In een kennismakingsgesprek kunnen we samen jouw hulpvraag verkennen en een moment creëren met concrete oefeningen en een meditatie waardoor je in contact komt met je gevoel. Ik garandeer je geen oplossing van al je problemen, maar wel een moment waarbij je echt ruimte krijgt om in een veilige omgeving jezelf te zijn, (je) jezelf te voelen.


Prijzen

Prijzen variëren van €60 voor een ritueel of individueel moment tot €300 (onkosten niet inbegrepen) voor een handvastenceremonie.

Wens je regelmatig bewuste momenten in te plannen? Ook hierbij kan je 5 sessies voor €250 kopen. Dit kan besproken worden in een kennismakingsgesprek.