Vragen

Hieronder vind je enkele antwoorden op veel gestelde vragen. Vind je het antwoord op jouw vraag niet?
Via de contactpagina kan je mij op verschillende manieren contacteren. 


Vrouwencirkels

Wat is een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is een samenkomst met vrouwen in een veilige omgeving. Die veilige omgeving wordt gecreëerd aan de hand van afspraken, gevolgd door een symbolische opening van de cirkel. Op die manier voel je je veilig genoeg om jezelf te zijn en te delen. In mijn cirkels volgt daarna een voorstelrondje, meditatie (soms kort, soms lang), een deelronde, inzichtkaarten, positief rondje en symbolische afsluit van de cirkel. Soms zijn er extra elementen zoals een laagdrempelig ritueel of schrijfoefening om te reflecteren binnen een bepaald thema.

In een cirkel krijg je de ruimte om te zijn, voelen en tot inzichten te komen door stil te staan bij je gevoelens en gedachten. De focus ligt op verbinding met jezelf en andere vrouwen.

Waar kan ik meer info vinden over vrouwencirkels?

Op deze website vind je al heel wat informatie over mijn vrouwencirkels. Ook op www.vrouwencirkels.be vind je heel wat info. Mijn ervaring leerde me dat het beter is om zonder verwachtingen naar een cirkel te gaan en vooral te voelen of het iets voor jou is.

Moet ik iets delen in een vrouwencirkel?

Nee. Je mag ook gewoon zijn. Ik vraag je wel om te delen dat je niets wil delen. Je krijgt sowieso de tijd en ruimte om te delen

Waarom kost een vrouwencirkel zo veel geld?

De prijzen van vrouwencirkels variëren heel sterk. Er zijn cirkels waarbij de deelnemers elk om de beurt de cirkel hoeden. Dat vraagt echter een heel groot engagement, dat vaak moeilijk vol te houden is. Om dat te vermijden, nemen vrouwen met ervaring in vrouwencirkels vaak het initiatief om zelf vrouwencirkels op regelmatige basis te organiseren voor andere vrouwen.

In die cirkels is het heel belangrijk dat er een veilige omgeving gecreëerd wordt en dat wat je deelt op een professionele manier ontvangen wordt, dat eventuele reacties erop validerend/erkennend zijn. Het is niet de bedoeling dat je (opnieuw) getraumatiseerd wordt. Als therapeut met ervaring en opleiding in groepstherapiën heb ik de juiste achtergrond om jou die veilige omgeving te bieden. 

Mijn ervaring leerde me dus dat een vrouwencirkel heel wat tijd, energie, achtergrond/opleiidng en voorbereiding vraagt van de hoedster/host. Het is daarom logisch dat daar een energieuitwisseling voor is. Geld is hiervoor een algemeen aanvaard ruilmiddel, dat ik opnieuw kan investeren in materiaal voor mijn vrouwencirkels. Ik sta ook open voor ruildiensten als die dezelfde geldwaarde hebben als het ticket voor mijn cirkel.

Waar gaan de vrouwencirkels door?

Mijn vrouwencirkels gaan door in Lokeren, bij uitzondering in een buurgemeente van Lokeren. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat de locatie goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Wanneer is de volgende vrouwencirkel?

Nieuwe vrouwencirkels kan je altijd op mijn instagram profiel terugvinden en in de agenda op deze pagina. Als je dat wenst, kan je ook op de hoogte gehouden worden via mail. Stuur dan een mailtje naar info@jetske.be

Hoe kan ik mij inschrijven voor een vrouwencirkel?

Inschrijven gebeurt door een ticket te kopen via de website.
Betaal je liever cash? Geen probleem, dit heb ik graag zodat ik transactiekosten vermijd. Stuur dan gewoon een mailtje met je naam, adres, telefoonnummer en gewenste ticket naar info@jetske.be.

Individuele begeleiding

Wat kan ik verwachten van een individuele begeleiding?

In een eerste gesprek verkennen we samen wat jouw hulpvraag is. Misschien heb je die al geformuleerd, misschien nog niet. Misschien weet je niet goed wat jouw hulpvraag is. Ook daarmee kan ik jou helpen.

Afhankelijk van hoe duidelijk jouw hulpvraag is, kunnen we samen bespreken hoe we te werk zullen gaan. Ik werk graag intuïtief en op maat van jou, met de kennis en ervaring die ik heb. Het is ook mogelijk om een bepaald traject of programma met oefeningen te doorlopen.

Wens je geen traject, of weet je dat nog niet zeker, dan geef ik je concrete tips en oefeningen waarmee je verder kan na ons eerste gesprek.

Ben ik verplicht om rituelen/opdrachten/taken/advies uit te voeren die niet goed voelen voor mij?

Uiteraard niet. Ik zal je nooit verpichten (ook niet in vrouwencirkels). Jij doet alleen wat goed voelt, ik wil jou vooral inspireren en helpen tot inzichten te komen die je vooruit helpen. Ik ben geen juffrouw die jou punten en een rapport geeft, ik sta naast jou op jouw levenspad en jij kiest zelf of ik mee loop en wat je meeneemt.


Het eerste gesprek dient om kennis te maken en goed af te stemmen wat jij al dan niet ziet zitten.

Ben ik verplicht om meerdere afspraken te maken?

Uiteraard niet. Misschien heb jij voldoende aan 1 gesprek om jou op weg te helpen met iets waar je mee vast zit. Misschien wil je een kettinganalyse met mij bespreken en wil je nadien verder bij je psycholoog gaan. Misschien heb jij nood aan een kaartensessie, maar moet dat niet op regelmatige basis voor jou.

Alles is goed. Er hangen geen verplichtingen vast aan ons gesprek.

Waarom zou ik geld uitgeven aan een therapeut als ik al een psycholoog heb?

Anders dan een psycholoog ga ik heel praktisch aan de slag. Ik kijk samen met jou naar jouw hulpvraag en geef jou op basis daarvan oefeningen of leer jou vaardigheden aan om bewuster jezelf te zijn. Ik kan samen met jou de tijd nemen om die oefeningen en vaardigheden uitgebreid te bespreken, of een meditatie of ritueel te doen die je helpen om jouw gevoelens en gedachten los te laten.

Waar gaan de individuele gesprekken en momenten door?

De meeste gesprekken gaan online door. We spreken samen af via welk programma dit lukt voor jou. Indien je niet in de mogelijkheid bent om online af te spreken, live afspreken beter past bij ons gesprek/moment of je de voorkeur hebt om in Lokeren af te spreken, ga ik op zoek naar een datum om een locatie waar ik individuele gesprekken geef te huren. Dit zorgt ervoor dat onze afspraak duurder is, afhankelijk van de huurprijs, en mogelijks niet binnen de 2 weken zal kunnen doorgaan.

Wanneer kunnen deze individuele gesprekken en momenten doorgaan?

De tijdssloten waarin individuele gesprekken en momenten door kunnen gaan hangen heel erg af van mijn job in hoofdberoep. Momenteel is dit uurrooster variabel. Daarom kan je de verschillene momenten steeds terugvinden op deze website (in de kalender), maar zit er geen patroon in. Onze afspraak kan dus zowel op weekdagen als weekenddagen, overdag of 's avonds doorgaan.