Individuele DGT coaching

De Dialectische Gedragstherapie (DGT) is ontwikkeld door Professor Marsha M. Linehan en is een therapeutisch behandelkader (een vorm van evidence based cognitieve gedragstherapie) voor mensen met emotieregulatieproblemen.

 

In DGT-groepstrainingen ligt de focus op het aanleren van nieuwe vaardigheden (mindfulness, crisisvaardigheden, emotieregulatievaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden) met als doel te komen tot een grotere stabiliteit op het gebied van denken, voelen en doen en zo de kwaliteit van leven te verhogen.

 

In individuele DGT-begeleiding kan je samen met mij dieper ingaan op deze aangeleerde vaardigheden. Vanuit de dialectische visie danst mijn begeleiding tussen validatie van jouw emoties en aanmoediging tot verandering van gedrag. We bekijken op maat wat voor jou de gezonde mogelijkheden zijn om met gevoelens en gedachten om te gaan en waar je eventueel nog hindernissen ondervindt om die toe te passen, vertrekkende vanuit de kracht in jou.  We kijken vanuit een milde en accepterende visie naar jouw levensgebeurtenissen, de omgeving en jou als persoon.

Tijdens onze sessies zullen we samen werken aan het verder ontwikkelen van de vaardigheden die je in groepssessies leerde. Mijn benadering is persoonlijk en afgestemd op jouw doelen, met de focus op het versterken van je intuïtie en het ontdekken van je eigen krachten.

We zullen de gedachten, gevoelens en gedragingen die jouw leven beïnvloeden identificeren en focussen op het ontwikkelen van nieuwe manieren van denken en handelen die jou zullen helpen om een beter begrip van jezelf en je omgeving te krijgen. Door middel van verschillende technieken en methoden zullen we werken aan het veranderen van destructieve patronen en het vinden van balans in je leven.

 

Deze sessies gaan door in de groepsraktijk 'Op Expeditie' in Lokeren (tenzij anders afgesproken).

Meer info over prijzen vind je bij mijn individuele aanbod.


Vrouwencirkels en meditaties

Als therapeut bied ik niet alleen individuele gesprekken, maar ook vrouwencirkels en bewuste momenten (bv. meditaties en rituelen) aan. Deze bijeenkomsten en individuele afspraken kunnen jouw verbinding met jezelf en andere vrouwen verdiepen.


Neem de eerste stap naar bewustwording

Ontdek hoe individuele DGT coaching jou kan helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf en om met meer voldoening te leven. Neem vandaag nog contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.